2015. november 23., hétfő

Egy mondattól egy bekezdésig

Hogyan fogalmaznánk meg egy mondattól egyre bővítve, hogy mit is jelent a Hahota Jóga?

Tehát, egy mondatban megfogalmazva?

"Egy légzéssel és különböző mozdulatokkal összekombinált stresszoldó technika."

(Biczók Benjámin)

És bővített mondatban?

"Emlékszel Pán Péterre, aki felnőtté vált és elfelejtette, milyen volt gyereknek lenni? A Hahota Jóga a világ egyik legtermészetesebb stresszcsökkentő módszere, ahol mi ezzel az örömteli, gyermeki énünkkel gyakorolunk, nevetőgyakorlatok és légzőgyakorlatok segítségével."

(Erszény Krisztián)

"Ahogy olvasni kezdtem a felkérésed, mivel vizuális vagyok, rögtön elképzeltem, ahogy elkezdesz először mosolyogni az ismerősöd kérdésére, utána kacarászni, és a végén az ismerősöd és az egész kocsi kitör a röhögésben, mint a Bodhisattva a Metróban:-) Csak képzeld el;-) Nekem ez jutott eszembe spontán:-))) Ja, és ha ez után újra megkérdezi Tőled az ismerősöd, hogy mi a Hahota Jóga, hát azt válaszolod, hogy hát ez :)"

(Pongó Kriszti)


Hajnali Hahota Klub a Gellért-hegyen

Egy bekezdésben?

"Hogy mi fán terem a hahota-jóga? Hát, tréfán kívül... Egy indiai orvos világrengető agyszüleménye. Alkalmanként összejövünk egy-egy órácskára, bolondozunk és nagyokat nevetünk együtt, amitől aztán egy kis idő elteltével rettentő jól érezzük magunkat. Vicc nélkül! Kb. ennyi, ha csak nézed. De az elmélet helyett ebben a gyakorlat, a megtapasztalás a lényeg! Ezért aztán hiába is magyaráznám. Inkább gyere el, próbáld ki te is, hátha megtetszik? Nem kerül semmibe és szerintem nagggyon jó! Külön készülni sem kell rá, hiszen nevetni már megtanultál, nem?/:+))"

(Domján Feri)

És szabadon szárnyalva?

"Egy mondatban: A NEVETÉS, mint „ősi adottság”, a legegyszerűbb-leghatékonyabb feszültséglevezető eszköz, az önvédelmi berendezést aktiváló, erősítő, örömteli állapotot teremtő, tudatosan hasznosítható módszer! "Bővebben: Egy hatékony sresszkezelő eszköz, ami mindenki kezében ott van. Segítünk mosolyt csalni az arcunkra a jobb egészség, több öröm és belső béke működtetése érdekében, és feltétel nélküli szeretettel osztjuk meg ezt másokkal is. Játékos hozzáállással, megfizethetetlen képességeink felébresztésével, tettre készen, a boldogságunk igényével. Egészségesre nevetjük védelmi rendszerünket, és egészségben tartjuk magunkat: egy nagyszerű, orvosi kutatások által is igazolhatóan az egész szervezet védelmi rendszerét, egészségét támogató speciális, tudományos módszer segítségével. Jó tudni azt, hogy bármilyen kóros, negatív program van bennünk, az megváltoztatható, ha szívből jövő, külső ok nélküli nevetéssel aktiváljuk a belső erőforrásainkat. Testileg és lelkileg is hasznos, könnyed, speciális hatású NEVETÉSSEL ötvözött gyakorlatsor áll ehhez a rendelkezésünkre, amit hasznosíthatunk. Tapasztalhatjuk azt a felemelő erőt, ami képes megnövelni az agy és az egész szervezet oxigénellátását. Megerősített rendszerünkkel képessé válunk arra hogy ki tudjunk lépni az önpusztító programunkból."

(Gősi Kati)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése