2015. szeptember 9., szerda

Tudományos felhívás!

Más egészség-karbantartó módszerek mellett minálunk is egyre inkább közismertté válik a feltétel nélküli, felszabadult, jóízű jóganevetés jó hatása, testre és lélekre egyaránt. A hahotának, a nevetésnek a működésmódját évtizedek óta sok helyütt a világon komoly intézetekben kutatják orvosok és pszcihológusok. Jó hír, hogy immár idehaza is - sőt, Budapesten mára egyetemi tananyag is lett belőle!

Az ELTE docense és tudományos főmunkatársa, Dr. Szabó Attila, egy átfogó, szakmai szintű tanulmány készítésébe fogott, mely a nevetés támájához, és ezen belül a mi tevékenységünkhöz is erősen köthető.Dr. Szabó Attila olyan orvos-kollégát keres ehhez a munkához, tudományos munkatársnak, akivel közösen további, magas szakmai szintű felméréseket, teszteket és vizsgálatokat tudnának folytatni a nevetés lélektani és élettani vonatkozásaival kapcsolatban.

A kutatási feladat iránt érdeklődő orvos(ok) jelentkezését a szabo.attila@ppk.elte.hu e-mail címre lehet elküldeni.

Kérjük, ha orvos-szakemberként érdeklődsz a közös munka íránt, vagy vagy olyan ismerősöd, akinek ez a feladat testhez és érdeklődéséhez közel álló lenne, jelentkezz, vagy továbbítsd a felhívásunkat.

A nevetés akut és longitudinális hatása (ismertető vázlat, pdf)

Köszönettel, Dr. Szabó Attila és a Hahota Jóga magyarországi csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése